Safari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Door: famnoorlander
Blijf op de hoogte en volg Nandine
08 Augustus 2010 | Nederland, Espel
En de giraf die heeft de allerlangste nek, en de nijlpaard heeft de allergrootste bek bek bek…
Laten we de safari maar beginnen met dit liedje, want dat komt zeker van pas. Donderdagmorgen werden we om 8 uur opgehaald. Het was nog 4 uur rijden voordat we in het eerste park zouden aankomen. Onderweg stopten we bij een hele grote winkel waar je echt heel veel kon kopen. We hebben daar ook koffie/thee gedronken. Tegen half 1 kwamen we eindelijk aan in het eerste park. We hebben daar onze lunch opgegeten en toen begon onze safari. Je kwam echt zoveel tegen. Olifanten, zebra’s, giraffen, gnoefs, vogels, struisvogels, apen, impala’s, wilde zwijnen, leguaan. Echt je kwam gewoon ogen te kort. We hadden een leuke chauffeur , die af en toe wat vertelde. De chauffeurs hadden contact met elkaar via de intercom, dus als ze iets bijzonders zagen gaven ze dat aan elkaar door en konden wij er heen rijden. Meestal waren het dan leeuwen of cheeta’s die ergens lagen. Het stond er dan ook vol met auto’s op die ene plek. Het was niet altijd even duidelijk te zien,maar gelukkig hadden we de verrekijker mee. Zo reden we door tot een uur of 5. De middag was zo voorbij. Je zag ook zoveel. Tegen 5 uur reden we het park uit en gingen we richting de lodge waar we gingen overnachten, en wat nog ongeveer ander half uur rijden was. De lodge lag bij een klein dorpje. Het was er niet druk. Er stonden 6 mannen buiten te wachten met wat drinken en je kon je handen wassen. We vonden het allemaal een beetje vreemd, maar verder zag het er prima uit. We kregen de sleutels van de huisjes. Pa/ma bij elkaar en Jacob-Jan en Gelske en ik alleen. Pa/ma en Jacob-Jan en Gelske zaten naast elkaar en ik zou dan ergens achter in het park zitten alleen. Gelukkig hadden ze allebei 4 bedden dus mocht ik ook bij 1 van hun. Het was maar voor 1 nacht. Het huisje was heel leuk. Het eten was best lekker. Na het eten gingen we lekker optijd naar bed. Morgen dag 2 van de safari.
Vrijdagmorgen tussen 6 uur en kwart over 6 kon je koffie en thee krijgen. Wel erg vroeg hoor,maar we werden om half 7 opgehaald. Het tweede park was niet zo ver rijden. We gingen nu naar de krater. Bekend voor Marike denk ik. Eerst moesten we een heel lang stijl pad naar beneden. We aten in de auto ons ontbijt. Ook hier zagen we weer veel dieren: zebra’s, olifanten, neushoorns, ( maar dan heel in de verte), nijlpaarden, apen, kraanvogels, cheeta’s, een leeuw met jongen, buffels, secretaresse vogel, harte beesten, ook soort hert. Ook hier worden we steeds ergens heen geleid, als er weer wat te zien was. Maar dan moest je wel goed kijken. De morgen was zo voorbij en om 12 uur gingen we lunchen bij een picknick plek. Verstandig om in de auto te eten i.v.m. de roofvogels. We gingen na de lunch nog een klein stukje door het park, en op het eind zagen we nog leeuwen liggen, vlakbij de weg. Erg mooi om ze van zo dichtbij te zien. Ook hier weer druk met auto’s. We gingen het park weer uit, dezelfde weg weer terug alleen nu steil omhoog. We moesten nog 4 en half uur rijden,en we waren om 7 uur s’avonds weer terug. We hebben s’avonds alle foto’s bekeken. Erg mooi geworden. De safari was voorbij, het was een geweldige ervaring.
O, ja woensdagmiddag wilden we nog naar hotsprings ( warme waterbronnen) rijden. Richting Arusha zijn we onderweg ergens afgeslagen, we dachten dat we hier heen moesten. Dit bleek niet de goede weg, maar we hebben wel weer veel gezien. We komen door dorpjes en veel maisvelden. Overal staan hutjes. Dan komen we langs een kale vlakte, met een paar meertjes. Het is hier heel mooi. Ook heb ik hier een stuk gereden. Het ging best goed, alleen wel ff wennen dat links schakelen. Maar het ging best goed, de weg was niet al te best, maar toch een leuke ervaring.
Nog een paar dagen en dan is onze vakantie weer voorbij. Maar we hebben nog genoeg te doen. Binnenkort een verslag van de laatste dagen…
Groetjes van ons.
08 Augustus 2010 - 11:42
Teuny En Bep:
Ziet er allemaal goed uit.Lijkt ons een geweldige ervaring.Wel uitkijken en voorzichtig graag want we willen jullie weer gezond en wel terugzien.Hier alles in orde. -
08 Augustus 2010 - 14:32
Marike:
klinkt bekend, super om te horen!!! Geniet van de laatste dagen
Liefs ons -
08 Augustus 2010 - 14:39
Emiel:
Mooi verhaal hoor. Leuk dat je zoveel beesten hebt gezien. Zelfs neushoorns, bijzonder. Veel plezier nog en tot gauw. -
08 Augustus 2010 - 15:06
Janet:
leuke fotos van de safarie zeg lijkt e bijzonder om de
dieren van dicht bij te zien leukk!!
geniet nog van de laaste dagen en neem effe mooi weer mee na nl
Liefs Janet -
10 Augustus 2010 - 07:26
Roelie:
Spannend allemaal !! en esamen heel veel sterkte bij het afscheid en een goede vucht Voor schiet het ook al op .al raken we aardig ingeburgerd Gisteren bij iemand opvicite geweest het was al of we ze al jaren kenden zo gezellig fam blok nou groetjes en tot in Holland -
10 Augustus 2010 - 10:59
Rita V D Vrugt:
Wat leuk om jullie zo te volgen.wat een prachtige reis.goede reis terug en de groeten uit Zalk -
10 Augustus 2010 - 17:01
Emiel:
Ik weet niet of jullie de mail ook lezen maar jullie kunnen al inchecken. Goede reis alvast en tot gauw