We zijn er !!!
Door: famnoorlander
Blijf op de hoogte en volg Nandine
30 Juli 2010 | Nederland, Espel
Om 8 uur zijn we op schiphol. We vliegen pas om elf uur,maar we moeten er natuurlijk optijd zijn, en dat is maar goed ook, want er staat een gigantische rij voor de incheckbalie. Om kwart over 9 zijn we er pas door heen en zijn we onze koffers kwijt, en kunnen we nog even in de winkels kijken voor we ons naar de wachtruimte begeven. Ruim optijd komen we daar aan en tegen tien uur mogen we door de laatste controle. De handbagage wordt gecontroleerd en alle sieraden en riemen moeten af. Achteraf bleek dat ik ( Nandine) een klein schroevendraaiertje nog in mijn tas had zitten. Had ik ooit in mijn tas gestopt, en natuurlijk nooit meer aan gedacht. Die mocht dus niet mee… Helaas. Verder waren we hier snel door heen omdat we redelijk vooraan stonden. Tegen half elf mochten we het vliegtuig in, we zitten gelukkig naast elkaar.
Helaas lopen we toch nog vertraging op, zo’n 40 minuten, vanwege verkeersdrukte in de lucht. Tegen kwart voor 12 rijden we dan eindelijk weg richting startbaan, waarna we op stijgen richting Tanzania. Onze reis is begonnen. We hebben een goede vlucht. We kunnen ons vermaken met spelletjes op een scherm, film kijken, reis volgen, foto’s maken enz. We hebben 3x turbulentie. 2x vanwege veel wind en een keer vanwege onweer in de lucht. Dat was nog best eng omdat het al donker was en de flitsen goed kon zien. Verder was het een prima vlucht, waarin we voldoende eten en drinken kregen. De laatste uren duurden best lang, je begint toch wel moe te worden. Maar ondanks de vertraging komen we toch om een uur of 9 aan in Tanzania. We kunnen uitstappen,maar niet via een slurf in zoals in Nederland, maar gewoon via een trap en dan sta je op de grond. Wouw….. wat een vliegtuig zie je dan staan als je achterom kijkt.
We komen binnen in een kleine hal, waar we onze visa moesten laten zien en waar we onze koffers in een andere hal al op een lopende band konden zien liggen. Blij dat we in Nederland onze visum hadden geregeld want voor de visumbalie stond een hele rij. We hadden onze koffers snel en liepen richting aankomsthal, waar een hele grote kring stond met mannen met bordjes. Ook daar stonden Jacob-Jan en Gelske en dat was heel fijn. We gingen snel naar de auto. Nog een klein half uurtje rijden en dan waren we eindelijk bij hun huis. We hebben het huis bekeken, nog even gezellig wat gedronken en toen lekker naar bed. Je bent toch behoorlijk moe na zo’n dag. Nu kunnen we van onze vakantie gaan genieten.
30 Juli 2010 - 16:27
Roelie:
Fijn dat alles zo voorspoedig ging ,en nou genieten he !!! Groetjes uit Zalk voor iedereen van Roelie -
30 Juli 2010 - 20:19
Janet :
fijn dat jullie daar zijn en nu lekker genieten
maar waar moet ik dinsdag me gebak opleggen??
groetjes daar aan iedreeen !!!
maak er een leuke vakantie van
liefs janet -
31 Juli 2010 - 12:08
Pascal En Rosalinde:
Hoi Nan en ouders,
Fijn dat de reis goed verlopen is. Rust lekker uit en geniet dan van een heerlijke vakantie.
Liefs pascal en rosalinde